Uzun Yolculuklar Hakkında Tecrübe Eğitimi
Uzun yolculuklar, sadece bir iki hafta değil daha uzun süre yolda olma durumudur benim için. Uzunluk kavramı her nekadar kişiden kişiye değişse de, bir ay ve sonrası benim için uzun yolculuk sayılıyor 🙂 Şimdiye kadar bir çok insan gibi ben de hiç bir ay veya daha uzun süre yaşadığım yerden uzakta olmadım.
Nasıl birşeyi öğrenmek için eğitim alıyorsak, uzun süreler boyunca yolda olmanın ve göçebe olmanın getireceği zorlukları öğrenebilmek için eğitim almanın şart olduğunu düşünüyorum. Bakmayın eğitim dediğime, gidip bir yere yazılıp masa başında eğitim olmayacaksınız. Bu eğitimi ancak sizden önce uzun yol yapmış insanlar ile konuşarak, onların tecrübelerini dinleyerek ve okuyarak alabilirsiniz.
Ben de benden önce uzun yolculuklar yapmış benim gibi tutkulu motosiklet gezginlerini aradım buldum ve onlarla tanıştım. Kendilerine bana yardımlarından ve sorularımı cevaplardıklarından dolayı çok teşekkür ederim.
Emre Ayan – Emre Kimdir?
Kendisinden uzun yolculuklar hakkında çok şey öğrendim. Her türlü sorumu hiç bıkmadan usanmadan cevapladı 🙂 Aslında laf aramızda Afrika rotasını bir Starbucks’da otururken ilk onla beraber yapmıştık. Fakat iş durumları yüzünden rafa kaldırmıştık. Ara ara kendisi ile scooter ile Aral gölüne mi gitsek şeklinde fantazi fikirler oluşturmaya devam ediyoruz 🙂 Emre yazıyorum bak buraya, senle Afrika olmadı ama başka bir tanesi muhakkak olacak 😉
Savaş Balaban – Yol Bizi Bekler
Kendisi benim yılllarca takip ettiğim ve imrenerek baktığım birisidir. Kendisini Facebook’dan mesaj atıp tanıştık. Sonrasında Savaş’ın Hello Afrika projesine olan merakı sayesinde yüzyüze tanışma fırsatı da bulduk 🙂 “Nereye gidiyorsunuz biz burada çalışıyoruz oluyor mu hiç” şeklinde siteminden sonra sen yapma bare Savaş diyorum.
Deniz Kılıç – Afrika Yolları Taştan
Sanırım, Deniz’in yaptığı ve Elif’in kaleme aldığı (en azından bir çoğu onun ağzından) güzel Afrika rotası Türkçe olarak Afrika yolculuğu hakkında bulabiceğiniz tek kaynaktır. Aynı zamanda rotaları benim rotamın büyük çoğunluğu ile aynı 🙂 Her zamanki gibi Facebook ‘dan kendisi ile iletişime geçtim. İyiki de geçmişim. İnanılmaz yardım etti. İş için bir kaç günlüğüne İstanbul’a geldiğinde koca bir gününü bize ayırıp tecrübelerini bize aktardı.
Rahmi Barutçu – Lama Nerede? Orada 🙂
Rahmi’yi ve Nepal’a yaptığı yolculuğu sanırım bilmeyeniniz yok. Bir çok yerde defalarca yaptığı sunumlarından 2 tanesine katılma fırsatım oldu. Daha sonra yüzyüze tanışma ve konuşma fırsatım da oldu. Kendisinden uzun yolda karşılaştıkları sorunlar üzerine bir çok şeyi öğrendim.
Erkan Öztürk – Dünyanın Bilgisi
Daha önce Afrika kıtasına yaptığı yolculuktan hevesini alamamış olacak ki, bizim hemen önümüzden yine Afrika’ya gidiyor. Rotamısın bir kısmı kendisi ile yakın belki yolda karşılaşır bir iki hatıra fotoğrafı çekeriz diye ümitliyim. Kendisi de bir çok soru ile boğduğum kişilerdendir 🙂 Unutmadan Facebook’dan mesaj attım tanıştım 🙂 🙂
Sarper Sesli – No Limits
Güney Afrika diyince herkesin aklına Sarper Sesli geliyor mu? Benim geldiği için kendisi ile Facebook üzerinden biraz yazıştık. Her zaman olduğu gibi ben sorularım ile boğdum kendisini 🙂 Geçenlerde İstanbul’a geldiğinde görüşmeyi çok istemiştim fakat işlerden dolayı bir türlü olamadı :/ eminim çok güzel şeyler öğrenecektim kendisinden.
Tony Peeters – Tony’s Travels
Kendisi Tenere ile Afrika kıtasında tam bir tur atmış kişidir. Pardon daha yolculuğu bitmedi. Yolda olduğu halde sorularıma bıkmadan cevap verdiği için teşekkür ediyorum.
Burak Galip Akkurt – Transasia
1. Ne giymeli
2. Ne götürmeli
3. Motosikleti hazırlama
No Comment