Afrika Kıtasına Geçiş Rotası
Hello Afrika turu boyunca 100 gün 15.000km yol yaparak Afrika kıtasını kuzeyden güneye doğru geçeceğiz. Peki asıl önemli soru, Afrika kıtasına nasıl geçeceğiz 🙂 İlk söylediğim de kafanızda birşey oluşmayabilir. Fakat oraya gitmeye karar verdiğinizde anlıyorsunuz ki sorun daha kıtaya geçme kısmında başlıyor.
Yerli yabancı bir çok kişinin kullandığı en popüler rota Suriye üzerinden Akaba, Ürdün’e geçmek ve oradan feribot ile Mısır’a ulaşmak. Daha önce Ortadoğu gezisi yaptığım için o bölgeyi de tanıyordum. Tabi Suriye’de ki iç savaş ve sınır kapımızın kapalı olmasından dolayı alternatif rotalar bulmak zorunda kaldık. İlk aklıma gelen ve Erkan Öztürk ‘ün de rotası olan İran, Dubai, Aman, Yemen ve Cibuti hattı oldu. Çünkü aklıma gelen diğer alternatif rotaların geçtiği yerleri daha önce görmüştüm. Erkan ile konuşunca bana rotanın zorluklarını ve gemi geçişlerinde ne kadar sorun yaşandığını anlattı. Tabi biraz soğudum. Ayrıca Yemen çok stabil de değil!
Diğer alternatifimiz Akdeniz çanağında büyük bir U çizerek Mısır’a ulaşmaktı. Tabi kulağı tersten tutumak ile birabir aynı şey 🙂 Yunanistan, İtalya, Tunus, Libya ve Mısır şeklinde gidebiliriz dedik. Uzun bir süre de bu fikre alıştırdık kendimizi. Bu arada Erkan ile konuştuğum sırada bana Mersin – Mısır arası gemi olduğunu söylemişti. Onuda araştırmaya devam ediyordum. İnternette bir yığın “ha bugün başlayacak ha yarın başlayacak” diye haberler dolanıyordu. Gemi acentası ile konuştuğumuzda seferin ne zaman başlayacağının belli olmadığını öğrendik. Neyse gitmemize var, umut fakirin ekmeği modunda cebimize attık onu.
Geçenlerde Murat Cengiz beni arayıp “buldum buldum gemi buldum” demesiyle ne kadar mutlu olduğumu hatırlıyorum. Taşıma firmasının ismi Alcor . Hemen aradık. Açılışı bugün yaptıklarını söylediler. Şansa bak dedim 🙂 Projemizden bahsettik. Hat koordinatörü Necdet Konya bey bize çok yardımcı oldu ve kaptan’ın numarasını verdi. Onuda arayıp durumu anlattık ve onay aldık. Artık gidebiliriz! En güzel yanı gemi RoRo gemisi ve bizi de taşıyacak. Sanırım Mısır’a geçmenin bundan daha kolay bir yolu olamaz. İstanbul’dan direk Mersin’e oradan ver elini Mısır 🙂
Sonuçta asıl amacımız Afrika kıtasında yolculuk etmek ve zamanın orada geçirmek. Mersin – Mısır gemi geçişi bu plan için biçilmiş kaftan oldu. Evet Evet oldu artık Afrika kıtasına geçebiliriz!
Savas Balaban
Her yigidin bir yogurt yiyisi var 🙂 Mersin den gemi gercekten hos olmus…
Serkan Sogut
Savaş hoş olmaz mı, çok iyi oldu. Kısmetse 3. gün Afrika kıtasında olacağız. Gemi 24 saatte geçiyormuş. Bizi de götürüyor olması asıl güzel olan. Zamanımızın tamamını orada harcayacağız 🙂
Erkan Öztürk
Serkan sana iyi eğlenceler diliyorum. Ben de sanırım mayısın 3. haftası veya son haftası Mersin’den Mısır’a geçeceğim. sonra aşağıya doğru devam, belki bir yerlerde karşılaşırız.
Serkan Sogut
Karşılaşma ihtimalimiz olabilir. Biz -gemi ile ilgili sorun olmaz ise- 18 haziran’da binip Mısır’a geçiyor olacağız. Umarım yolda karşılaşır bir hatıra fotoğrafı çekeriz. Kaç kişi öyle bir yolda başka bir Türk motosikletçi ile karşılabilir ki 😉 Yolda sitenizi takip ediyor olacağım önümüzde olduğun için en güncel bilgiği senin siteden alabilirim sanırım. Şimdiden iyi yolculuklar diliyorum.
Uygar Türk
peki dönüşte hangi rotayı takip edeceksiniz?
Serkan Sogut
THY rotasını 🙂 Dönüş için yeterli zamanımız olmadığı için yolculuk tek yön olacak. Çünkü dönülecekse fantazi yapılıp batısından dönmek lazım. Fakat orada şartlar doğusuna göre çok daha zor. Yani internetten okuduğum ve izlediğim kadarıyla.
Onur Oznar
Merhabalar, size bu muthis seruvende basarilar…Afrika zorlu bir etap ancak sizin basariyla gideceginizden eminim. Eger Afrika’yi ozellikle diger taraftan donmeyi dusunurseniz Ali Bey’in yazilarini okuyabilirsiniz.
http://www.istanbul2istanbul.com/
Bende bor motor kullanicisi olarak size bu zorlu seruvende yurekten basarilar diliyorum. Sizin web sayfanizi kendi seyahat blogumuza ekledim. Umarim mahsuru yoktur. http://ayferonur.travellerspoint.com/
Umarim gemi sorunu kisa zamanda cozulur ve yolculugunuza baslarsiniz.
Onur